Psikolojik Destek

psikolojik destek

Psikolojik desteğe her geçen gün birçok insan ihtiyaç duymaya başladı. Günlük hayatın koşturmacasında psikolojik destek almak için birçok sebebiniz olabiliyor. Kimi zaman ruhsal sorunlar, kimi zaman ilişki sorunları, kimi zaman ise çocuğunuzla ilgili sıkıntılarınız. Bizde bu ihtiyaç anınızda size destek olmak için oluşturduğumuz web sitemizden bizlere ulaşabilmeniz için aşağıdaki formu doldurabilir ya da doğrudan bizi arayarak size uygun saat  ve tarih için randevu alabilir seansa katılabilirsiniz.

Error: Contact form not found.

Psikolojik Destek İstanbul

İstanbul gibi büyük bir şehirde psikolojik destek alacağınız uzmanı seçmek oldukça zordur. Psikolojik destek adı altında iş yapan insanın çok olduğu bu şehirde dikkat etmeniz en önemli nokta psikolojik destek hizmetinin Klinik Psikolog ya da Psikiyatristten almanız gerektiğidir. Psikolojik sorunlarınızın üstesinden gelebilmeniz için seçeceğiniz uzmanın bu uzmanlıklar dışında olması sizi daha zor durumda bile bırakabilir.

Psikolojik destek almak için başvuracağınız kişisel gelişimciler, yaşam koçları, NLP’ciler hassas ruh sağlığı ve ilişki sorunlarında bunun üstesinden gelmek yerine bu sorunları daha kötü hale gelmesine sebep olabilir. İlk adımda klinik psikolog desteği almanız sonrasında ilaç desteği gerekirse psikiyatrist desteği almanız doğru yöntem olacaktır.

Psikolojik destek için başvurduğunuz klinik psikolog veya psikiyatrist genellikle birlikte çalışmaktadır. Psikoterapi ihtiyaç olduğunda klinik psikolog desteğine yönlendirilirken, ilaç kullanmanız gerekli görüldüğünde psikiyatrist desteğine yönlendiriliyor olacaksınız. Bu anlamda alacağınız psikolojik destek her iki uzmanlık tarafından destekleniyor olacaktır.

Psikolojik Destek İstiyorum

Psikolojik destek almak isteyenler için önemli noktalar:

Bu başlığı atmamın en önemli sebebi google üzerinde araştırma yaparken insanların “psikolojik destek istiyorum” şeklinde arama yapmış olmaları oldu. Bu sebeple sizin için aşağıdaki maddeleri sıraladım.

  • Sizin için uygun uzmanı belirleyin. Örneğin yetişkin için psikolojik destek, çocuk için psikolojik destek, aile danışmanlığı için psikolojik destek gibi.
  • Psikolojik destek alacağınız kişi uzmanlığını yapmış, yani yüksek lisansını yapmış bir uzman ya da psikiyatrist olmalıdır.
  • Psikolojik destek süresince mümkün olduğu kadar açık olmaya çalışın, eğer bu kişi uzman klinik psikolog ise konuştuklarınızın aranızda kalacağına emin olabilirsiniz. Psikolojik destek sürecinin en önemli noktası gizliliktir. Ancak psikolojik destek alacağınız kişi uzmanlığı olmayan kurs programları ile sertifikalı bir uzmansa gizlilik konusunda net bir şey söylemek doğru değildir.
  • Psikolojik destek süresince seanslarınıza düzenli katılmanız önemli bir başka noktadır.
  • Psikolojik destek boyunca klinik psikolog sizler için seans dışında yapacağınız uygulamalar verecektir bu uygulamaları disipli bir şekilde yapmaya çalışmanız sorunlarınızın üstesinden hızlıca gelmenizi sağlayacaktır. Birçok zaman bu uygulamaları yapmamanız sürecin uzamasına sebep olacaktır.
  • “Psikolojik destek sürecinde ilaç kullanmak istemiyorum ne yamalıyım?”  şeklinde sorula ile karşılaşıyoruz. Bu konu hassas bir konu olacağından başta psikiyatristiniz olmak koşuluyla, klinik psikoloğunuzun da görüşünü alarak sürecin sonrasına karar vermelisiniz. Unutulmamalıdır ki bazı psikolojik destek konularında ilaç ile birlikte yapılan psikoterapi çok daha fazla etkili olacaktır. Bu sayede destek aldığınız konunun üstesinden daha kolay geleceksiniz.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

2 yanıt

  1. İyi aksamlar benim kafama takilan bir durum var size danismak istiyorum. Benim babam 75 yasinda son gunlerde ölüm korkusu, yalnizlik hissi, umutsuzluk, gecmisteki pismanliklarini hatirlayip onlara uzulme, geceleri uyuyamama gibi problemleri oldu. Bende psikiyatriden randevu aldim sehir disinda oldugum icin yaninda gidemedim doktor alzant 10 mg ve serex 25 mg ilaclarini vermis ilaclari arastirdim bu ilaclar alzheimer tedavisinde ve kullanilan ilaclarmis ozellikle serex konusunda cok tereddut yasadim supheye dustum acaba bu ilaclar babama gore mi siye cunku babam ilerlemis yasina ragmen alzheimer belirtileri gostermiyor bunama yok serexi uyku ilaci yerine vermisler ama ne kadar dogru bilemiyorum babami baska bir psikiyatriste gostermeli miyim yoksa babamdaki belirtileri gosteren birisi icin bu ilaclar uygun mu?

    1. Merhaba,
      Bu noktada psikiyatriste danışmalısınız.
      Bizler klinik psikolog olarak ilaçsız terapi yapıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.