Öğrenciler İçin 7 Ders Çalışma Tüyosu

Derslerinize çalışmakla ilgili problemleriniz mi var?

Sınavlarınız için çalışacak modda değil misiniz?

Öyleyse bu tüyolar size çok yardımcı olacak!

Sınav Dönemi İçin Çalışma Tüyoları

  1. Daha kısa olan derslerden başlayın: Eğer çalışmaya uzun ve zor derslerinizle başlarsanız daha hiçbir şeyi doğru dürüst bitiremediğinizi ve dolayısıyla da vaktinizi boşa harcadığınızı fark ettikten sonra ruh haliniz daha da kötüleşir. Buradaki püf nokta, kendinizi kısa bir sürede iyi bir iş çıkardığınıza ikna etmek için, çalışmaya kolay bir dersle başlamaktır.
  2. Kendinizi soyutlayın: Sakin bir yerde çalışarak kendinizi soyutlayın. Telefonunuzu, tabletinizi, bilgisayarınızı ve dikkatinizi dağıtacak her şeyi odanın dışında bırakın. Böyle yaptığınız zaman vaktinizi boşa harcayacak bir şeyle oyalanmayacak ve çok daha hızlı yol alacaksınız.
  3.  Arkadaşınızla birlikte çalışmayın: Arkadaşınızla çalışmak daha çok ilginizi çekebilir ama ikinizin de zamanınızı boşa harcayarak dersleri çalışma işini bir kenara bırakıp, tamamlayamama olasılığı oldukça yüksek. Bazı arkadaşlarınızla çalışmak iyi de olabilir ama yine diğer ihtimali göz önünde bulundurup risk almamalısınız. Sınav dönemi boyunca korumak için uğraşmanız gereken en önemli şey psikolojik durumunuzun iyiliğidir ve bunun için de ruh halinizi kötü etkileyebilecek her riskten uzak durmalısınız.
  4.  Eğer zamanınız varsa ilk önce sayfaları gözden geçirin: Eğer çok vaktiniz varsa başlamadan önce notları hızlıca gözden geçirmeniz iyi olacaktır. Bunu yaptığınızda sizi daha iyi bir moda sokacak bir başarı duygusuna sahip olacaksınız. Sadece sayfaları hızlıca okuyun ve onlardan kapabildiğiniz kadarını almaya çalışın ve zorluk çeker gibi olduğunuz şeyleri atlayın. Bu ilk girişim modunuzu yükseltme ve çalışmalarınızı bitirmeniz için yeterli zamanınız olduğunu gösterme amacı taşıyor.
  5.  Her saat başı 5 dakika ara verin: Her saat başı kısa bir ara vermek sizi kendinize getirecek ve zihinsel yorgunluğunuzu önleyecektir. Her birkaç saat için (örneğin bir buçuk saat) enerjinizi tazelemek adına daha uzun bir mola verin.
  6.  Düzenli bir odada çalışın: Bu madde size enteresan gelebilir ama araştırmalar gösterdi ki derli toplu bir odada çalışırsanız psikolojik durumunuz ciddi ölçüde iyileşiyor. Çalışacağınız odada çok fazla zaman harcayacağınız için başlamadan odanızı daha iyi göstermek için 5 dakikanızı ayırın. Ruh hali değişikliklerinin verimli çalışma yeteneğiniz üzerindeki etkisini küçümsememelisiniz.
  7. Çalışmaya sınava birkaç gün kala başlamayın: Pek çok insan her şeyi sınavdan önceki birkaç güne yığmak gibi bir hataya düşüyor. Bu alışkanlıkla ilgili problem şu; kendinizi kısa bir zaman aralığı içinde her şeyi çalışmaya zorladığınız zaman bu alışkanlık inanılmaz derecede stresle sonuçlanıyor.

Bonus tüyo: Sınavdan en az 2 hafta önce sınav için gerekli olan tüm notlarınızın tam olduğuna emin olun. Sınav dönemi boyunca yaşayabileceğiniz en stresli durumlardan biri eksik olan notları bulmaya çalışmaktır. Tüm notlarınızı peşinen hazırladığınızda sınav için gerekli olan her şeye sahip olmanın verdiği rahatlığa sahip olursunuz.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.