2016 Yılı Hedeflerinize Ulaşmanın 7 Yolu

2016 başlarken çevremden birçok insanın yeni planlar yeni hedefler belirlediğini görüyorum. Bir kısmı bu hedefleri daha önceki yıllarda da belirlemişti ve birçoğunu nedense yapamadı. Bu sebeple bu yıl hedeflerinizi gerçekleştirebilmeniz için başka stratejiler ve düşünce yapıları geliştirmemiz sağlıklı olacak gibi görünüyor.

1.    Kendinize iyi bakın

Amaçlarınız zihninizden ve bedeninizden gelen özel bir dayanma gücü gerektiriyor. Bunu kabullenin, sahiplenin ve kendinizi, gelişmeye karar verdiğiniz için sevin. Kendinizi sevmeyi içeren bir amaç edinin. Bu her sabah uyandığınızda kendinize kendinizle ilgili sevdiğiniz bir şeyi söylemek ya da bir süredir vitrinde görüp beğendiğiniz bir şeyi almak gibi kolay bir şeydir ve amaçlarınıza ulaşmanız için ihtiyacınız olan özgüveni geliştirmenize yardım edecektir.

2.    Kendinizi ödüllendirin.

Sizi nihai başarıya götürecek her küçük başarıyı kutlayın. Amaçlarınızı küçük hedefler halinde bölün ve bu küçük hedefler için ödüller belirleyin. Bu sadece sizi motive etmekle kalmayacak, aynı zamanda size hayatta amaçlar koymanın ne anlama geldiğini hatırlatacak: Hayat kalitenizi arttırmak. Bunun aksine asıl amaca çok fazla  odaklanmak sizi başarısızlığa götürebilir.

3.    Spesifik olun.

Amaçlarınız hakkında olabildiğiniz kadar spesifik olun. Genel ve geniş çaplı amaçlar belirlemek belirsizliğe meydan verir. Hedeflerinizin tam olarak ne olduğunu bilmediğinizde ihmal etmeniz olasıdır. Örneğin abur cubur tarzı yiyecekleri bırakmaya karar verdiniz. Abur cubur benzeri yiyecek ne demek bunu iyi tanımlayın. Pizza bir abur cubur sayılır mı? Soda peki? Bu sorular hedefinizden şaşmamanız için önemli sorulardır.

4.    Gerçekçi olun.

Hala iş rutinimiz ve kusursuz olmayan hayatlarımız olduğunu unutmayın. Ulaşması çok güç olan amaçlar sizi demotive edebilir. Kendinize ve hayatınıza karşı gerçekçi olun ve her şeye sabırla ve küçük adımlarla ulaşılabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

5.    Aksilikler vazgeçmek için bahane değildir.

Bir gün spor salonu yerine kanepeye ya da abur cubura teslim olabilirsiniz. Azminizin başarısızlığa uğramasının nedeni aksiliklerin tamamen başarısızlık anlamına geldiğini düşünmenizdir. Gelgelelim bu aksilikler sizi neyin vazgeçirmeye çalıştığı hakında, sizin bu konudaki hisleriniz hakkında ve bunun olmasını nasıl önleyeceğiniz hakkında önemli bilgi verir. Bu da kendinizi ileride olabilecek dikkat dağıtıcılara karşı hazırlayabilmenizi sağlar.

6.    Diğer insanların pozitif etki yaratmasını sağlayın

Ailenizi ve arkadaşlarınızı dahil ederek ve hatta onları da kararlar almaları için cesaretlendirerek amaçlarınıza ulaşmak için daha motive olursunuz. Ayrıca yağlı çörekleri bırakmak arkanızda size harcadığınız çabayı hatırlatan bir destek olduğu zaman daha kolaydır. Arkadaşlarınızla bir anlaşma yapın ve sonuna kadar gideceğiniz konusunda birbirinizi cesaretlendirin.

7.    Amaçlarınıza bir adım daha yaklaştığınızın farkına varın.

Bir yılı atlatacak kadar motivasyona sahipsiniz ve başarıyı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Öyleyse gidin ve tüm kararların vazgeçmek için alınmadığını tüm dünyaya gösterin!

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.