Psikolojik Terapi

Psikolojik terapi uzman psikologlar tarafından verilen danışmanlık hizmetidir. Psikolojik terapi farklı yaklaşımlarla yapılabilmektedir, fakat genel olarak terapilerin amacı ve hizmet ettiği süreçler aynıdır.

Psikolojik terapide günümüzde yaygın olan yaklaşımlar bilişsel davranışçı terapi yaklaşımı ve psikanalitik yaklaşımdır. Bilişsel davranışçı terapide amaç davranışlarımızı ve davranışlara ilişkin yaklaşımımızı ve bu davranışlara verdiğimiz anlamları değiştirerek davranışsal sorunun çözümlenmesidir. Psikanalitik yaklaşım ise sorunlarımızın bilinçaltında yatan temellerini bulmaya ve bunları değiştirmeye yöneliktir.

Error: Contact form not found.

Bunun yanında terapiler hizmet verdikleri alanlara göre de çeşitlenmektedir. Aile terapisi, ergen terapisi, yetişkin terapisi, çocuk terapisi, cinsel terapi gibi farklı süreçlere hizmet eden terapi çeşitleri de söz konusudur.

Çok genel bir açıklama yapmak gerekirse psikolojik terapi ruhunuza zarar veren ve davranış bozuklukları göstermenize sebep olan sorunlarda almanız gereken bir danışmanlık hizmetidir. Kimi zaman anksiyete, depresyon, panik atak v.b. herhangi bir büyük davranışsal problem yaşamadığınız halde psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu süreç kişisel gelişiminiz ve içsel farkındalığınızı artırmanız için size faydalı olacaktır.

Eğer siz de psikolojik terapi hizmeti alma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki formu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilir, İstanbul’daki merkezimizde haftanın altı günü hizmet veren uzman psikologlarla iletişime geçebilirsiniz.

Psikolojik Terapi Süreci Nasıldır?

Psikolojik terapi süreci içinde bulunduğunuz durumun farkındalığının oluşmasıyla başlar. Kişi terapiye ihtiyacı olduğunu fark etmelidir. Psikolojik terapi sürecinin olumlu etkileri tüm yaşamınıza yansıyacaktır. Psikolojik terapinin tün bu göz ardı edilemez olumlu taraflarına karşın terapiye olan ihtiyacınızı reddetmeniz olası bir durumdur ve sıklıkla görülmektedir. Buradaki kilit nokta psikoterapi ihtiyacınız farkında olmak ve bu ihtiyacı karşılamaya yönelik bir tutum içine girmek olacaktır.

Psikolojik terapi danışan ve danışman olmak üzere iki unsurdan oluşur. Psikolojik terapi ihtiyacınızı kabul ettiğiniz ve psikolojik terapiye başlamaya hazır olduğunuzda danışan olarak psikolojik terapi öncesi yerine getirmeniz gerekenleri getirmiş olursunuz. Psikolojik terapi öncesi danışmana düşen ise eğitimlerini ve süpervizyonlarını tamamlamış olmak, danışacağınız alanda hizmet veriyor olmaktır.

Tüm bu koşullar sağlandığında psikolojik terapiye başlanabilir. Psikolojik terapi sırasında danışmanla paylaştığınız tüm bilgiler gizli kalacaktır. Danışman sizi tanımaya yönelik sorularla problemin kaynağını bulmaya çalışır. Uzman psikologlar aldıkları eğitimin bir parçası olan terapi yöntemlerini kullanarak sizi rahatsız eden esas unsurları ortaya çıkarmanızda size yardımcı olur. İçsel farkındalığınız artırmak ve kişisel gelişiminizi desteklemek bunun sonuncunda benlik değerinizi olumlamakta psikolojik terapinin olumlu etkilerini göreceksiniz. Öğrendiğiniz yöntemler psikolojik terapi sonrasında da hayatınızı kolaylaştıracak ipuçlarına dönüşecektir.

Psikolojik terapi süreci ve sonrasının hayatınızı nasıl olumlu etkilediğini göreceksiniz. Terapiye başlamaktan kaçınmayın.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.