Soma Maden Faciası

İnsana dair tüm davranışlar üzerine bir şeyler söylemeye çalışan biz psikologlar, bu denli önemli bir olaya karşı sessiz kalamayız. İnsan davranışlarını daha iyiye götürmeye çalıştığımız çalışmalarımız, araştırmalarımız, terapilerimiz bile bu noktada eksik ve sessiz kalıyor.
Ne oluyor bize? Ne oluyor insanlığa?
13 Mayıs 2014 Soma maden faciası adını kömür karası harflerle tarihe yazdırmıştır. Bu maden faciası insana bu yüzyılda bu kadarı da olmaz artık dedirtmeyi başarmıştır. Bu ihmali bu yüzyılda cinayete eş değer görüyorum. Bir kere daha insanlığımdan utanıyorum.
Albert Camus’un çok sevdiğim ve halimizi çok iyi açıklayan bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. “Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.”
Bu söz bize gerçekten parlak bir ışık tutuyor. Tabi ki bunu görebilene… Nerede olduğumuzu, daha ne kadar yolumuz olduğunu bize net bir şekilde gösteriyor.
Burada asıl sorun olarak ise Stockholm sendromundan kırılan halkımızı görüyorum. İnsanlar yanarak, zehirlenerek ölüyor, ama bunu görmek istemeyen milyonlarımız hala mevcut. Mevzu politika değil, mevzu insan hayatı, mevzu ana yüreği.

Psikolog Barış Gürkaş
İstanbul

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.