Evlilik Psikoloğu

Evlilik hakkında danışmanlık almak her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Birçok aile evliliklerini daha iyiye götürmek ya da sağlıklı şekilde sonlandırabilmek adına psikologlardan destek alıyor. Geçmişte aileyi kurtarmak için dışarıdan bir desteğin etkili olmayacağına inanan aileler, günümüzde aile danışmanlığının etkililiğini gördükçe bu desteğe daha fazla ilgi göstermeye başladılar.

Psikolog kadromuz ile İstanbul’da bulunan ofisimizde sizler için çift ve aile danışmanlığı konularında hizmet vermekteyiz. Randevu almak için bizi doğrudan arayabilir ya da aşağıda bulunan formu doldurabilirsiniz.

Error: Contact form not found.

Evlilik Psikoloğu: Genellikle google aramalarında bireylerin evlilik psikoloğu şeklinde yaptıkları aramaların. Uzmanlık isimleri: Aile danışmanı, aile terapisti, Çift terapisti, Evlilik terapisti şeklinde geçebilmektedir. Bu makalede evlilik psikoloğu kelime gurubunu kullanmamızın sebebi aramalarda bu kelime gurubunun sıklıkla kullanılıyor olmasıdır.

Evlilik psikoloğu kavramı temelde evli çiftler ile çalışan psikologları temsil etmekte. Evliliklerinde sorun yaşayan kişilerin başvurduğu uzmanlık alanı denebilir.

Evlilik Psikoloğu ve Mutsuz Evlilikler

Sorunlu ilişkiler yaşayan psikologlara başvuran bireyler ya da çiftler, onları ilişkide tutan konuları tanımlamaya çalışırlar. Örneğin : Gidemiyorum çünkü çocuklar var. Çocukların babasız ya da annesiz büyümelerini istemiyorum şeklinde söylemlerde bulunurlar.

Tabi ki onları ilişkide tutan tek şey bu değildir. Kişiler birçok zaman şemaları yüzünden ilişkilerinden gidemezler. Bu şemalar genellikle terk edilme ve bağımlılık gibi şemaları oluyor. Evlilikten giderse bir daha sevilmeyeceğini, artık kimsenin ona değer vermeyeceğini ve geleceğin çok belirsiz ve karanlık olduğuna inanırlar. Bu sebeple ilişki ya da evlilik kötüye de gitse korkuları ve geleceğe dair endişeleri yüzünden gidemez ya da taleplerini dile getiremezler.

Evlilik Psikoloğuna En Sık Söylenen Cümle

Evlilikler boyunca ilişkinin en kötü anlarında bile genellikle kadınların en sık söylediği cümle “çocuklarımın babasız ya da annesiz büyümesini istemiyorum” bu sebeple gidemem oluyor. Evlilik psikoloğunun bu noktada bakış açısı tabi ki de çok net. Sürekli çatışmalı, mutsuz, gerilimli evlilikler içinde yetişen çocukların, boşanmış ailelerin çocuklarına oranla daha mutsuz, daha kaygılı hayatlar yaşama ihtimali çok daha fazla. Evlilik psikologlarının çatışmalı ve büyük krizli evliliklerde önerileri eğer çocuklarınız için bu ilişkiyi sürdürüyorsanız bunun çocuklarınıza zararı çok daha fazla olabilir.

Evlilikte bu yanılgının üstesinden gelebilmek için kişinin ilk önce kendisinin farkında olmalı. İlişkiye dair geleceğe dair korkularının ve şemalarını farkına varmalı, bunların üzerine gitmeli. Bu noktada bir evlilik psikoloğundan ya da bireysel psikologtan destek alması bunların farkına varıp üstesinden gelmesi için faydalı olacaktır.

Evlilik ne kadar doğalsa boşanmak da bir o kadar doğal bir durum. Ancak bunun üstesinden gelebilmek için kişinin kendisi her zaman yeterli olamayabiliyor. Evlilik psikoloğu, evlilik danışmanı, evlilik uzmanı sorunların üstesinden gelmek için ya da bu durumun içinden en az etkiyle çıkabilmek için zorunluluk olabiliyor.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.