Çocuğa Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Hepimizin bildiği üzere ülkemizde diğer ülkelere kıyasla kitap okuma oranı çok düşük.Üzerine kendi yorumumu eklersem bunun sebebi çocuk yaşta kitapla tanışmayışımız.
Bizim düşlediğimiz kitapla tanışma yaşı doğar doğmaz hatta anne karnında olmalıdır. Çocuk doğar doğmaz kitap okur mu? demeyin . Kitapla tanışıklığı bile kayda değer önem taşıyor.
Konuşmaya başlamadan önce ona okuyacağınız kitaplar, onun alıcı dil becerilerini(bireyin çevresindekilerin söylediklerini anlaması) geliştirecektir. Konuşmaya başladıktan sonra okunan kitaplar veya resimleri üzerinde konuşulan kitaplar onun alıcı ve ifade edici dil becerilerini(anladıklarını artık ifade edebilmesi kısaca konuşması) geliştirecektir.
Çocuk bu dönemde çok meraklıdır. Merakını olumlu yönde kullanması için onun hoşlanacağı ve sizin de uygun gördüğünüz seçimler yapın. Kitapla tanışan çocuğun merak duygusu hiç körelmezken bunun yanında sözcük dağarcığı gelişir. Araştırmalar kitap okuyarak büyüyen çocuklarla okumayanlar arasında her yönden anlamlı fark olduğunu gösteriyor.

Yalnız dikkat etmenizi önemle rica ettiğim bir konu var o da kitap seçimi. Doğru kitabı seçmek çok zor ve önemli çünkü ortada çok fazla kitap var.Bu konuda profesyonel kişilerden yardım alabilirsiniz.

Meral Kortarla
Istanbul

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.