Başarılı ve Tatmin Edici Bir Hayat için İpuçları

İlerlemek, fark yaratmak, ve başardım diyebilmek için sürekli çabaladığınızı mı düşünüyorsunuz? Ya da ne yapsanız başaramadığınız yanılgısı içinde misiniz?  Bu noktada harekete geçmeden önce davranışlarınızı ve bakış açınızı değiştirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple sayacağım 5 maddeyi dikkatle dinlemenizi öneririm.

1.Herkesin yaptığı şeylerin aynısını yapmayı bırakın

İşinize ve kendinize özgü benzersiz bir yol ve strateji belirleyin.

Kalabalıklardan sıyrılın, en tipik hata etraftaki insanlara benzemeye çalışmanız. Kalabalıktan sıyrılmanız rekabetten arındırılmış bir alan yaratmanızı sağlayacak.

Bu fikir iş veya kariyer fikirleri ile sınırlı değil, aynı zamanda hobileri ve ders dışı etkinliklerinizde de farklılaşmayı alışkanlık haline getirin.

2.Bir işi daha başlamadan bırakmaktan ya da ertelemekten vazgeçin

Bilginin bu denli çabuk ulaşılabildiği günümüzde birçoğumuz çeşitli fikirlere ve hayallere sahip. Bunu ben düşünmüştüm dememek için harekete geçin. Fikrinizi hayata geçirin başarısız olursanız zaten buda bir öğrenme süreci olacak ve fikriniz başka bir hale dönüşecek.  Başarısızlığı test etme aşaması olarak düşünün, başa dönün ve tekrar başlayın.

Vazgeçmeyin, ertelemeyin ve harekete geçin. Aksi taktirde harekete geçirilmeyen arzularınız sizi daha da strese sokacak.

3.Kendiniz başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçin

Bu başlık size çok tanıdık gelmiş olmalı. Bu hataya zaman zaman hepimiz düşebiliyoruz. Sosyal medya aracılığıyla artık bunun çok daha fazla yapıyoruz. Arkadaşlarımızın başarılarıyla kendimizi kıyasladığımız yetmiyormuş gibi, dünyaca ünlü girişimcilerle de kendimizi kıyaslarken bulabiliyoruz. Buda kendimizi yetersiz hissetmemize ve motivasyonumuzu kaybetmemize sebep olabiliyor.

Unutmayın bu insanlarda bu noktaya gelebilmek çok kere düştüler, zorlandılar ancak diğerlerinden farklı olarak yılmadılar, değişerek ve dönüşerek yollarına devam ettiler.

4.Yaptığınız şeyi ün kazanmak ya da çok para kazanmak için yapmayın

Hepiniz daha önce ‘eğer tutkunuzun peşinden giderseniz para da kazanırsınız’ sözünü duymuşuzdur. Bu oldukça doğru bir söz.

Değer yaratacak, gerçek arzularınıza ve sevdiğiniz şeylere odaklandığınızda hem daha keyifle çalışacak hem de başarıya ulaşacaksınız.

Şayet para ya da şöhrete odaklanırsanız, sonunda anlamı olmayan, sizi tatmin etmeyen bir yol izlemeye başlarsınız. Sonunda şöhrete ulaşsanız bile, günün sonunda kendinizi anlamsız ve tatmin olamadığınız bir şeyin içinde bulabilirsiniz, çünkü şöhret insan ruhunun gıdası değildir.

Neyi neden yaptığınızdan emin olun ve yol boyunca sürekli olarak sizinle olmasına izin verin.

5.Başkalarının olumsuz düşünceleri hakkında dikkatli olun

Başkalarının sizinle ilgili ya da yaptığınız şeyle ilgili görüşleri hakkında etkilenmemeye çalışın. Konuştuğunuz insanların konuyla ilgili ya da sizinle ilgili yorumları duygu durumunuz olumsuz etkileyebilir.

O kişinin konuya ne kadar hakim olduğunu, sizi ne kadar tanıdığını, uzmanlığını sorgulayın.

Ayrıca kendinizi duygusal anlamda koruma altına almak için danıştığınız, güvendiğiniz biriyle periyodik olarak görüşmeye çalışın ve fikirlerine danışın.

Bu saydığım adımlardan hepsi hayatınızda olmasa da sizi olumsuz etkileyenleri keşfedin. Hayat bir yolculuk, bazen hata yapacaksınız, bazen yanılacaksınız en önemlisi yılmadan devam edebilmek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Diğer Yazılarımız

Psikolojik Testler

Psikolojik Testler Nelerdir ve Ne İşe Yararlar? Psikolojik testleri psikofiziksel davranışları, yetenekleri ve psikolojik problemleri ölçmek ve psikolojik performansları öngörmek için sistematik

Sınav Kaygısı

Sınavlarda katılımcılar arasında bir rekabet söz konusu olduğu için sınav kaygısı hissetmek normal bir duygudur. Özellikle gençler arasında yaygın olan sınav kaygısı,

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyetede kaygıyı tek bir konu üzerinden değil bir çok konu üzerinden yaşarız. Kaygı konuları çeşitlenmiştir ve yaygın anksiyete bozukluğu sebebiyle birçok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.